مهدی سبحانینژاد؛ زهرا امیری
دوره 5، شماره 2 ، شهریور 1393، ، صفحه 83-109
چکیده
هدف محققان از این پژوهش بررسی چگونگی تأثیر وجوهی از مؤلفههای برنامۀ درسی پنهان بر بعد اجتماعی هویت اسلامی ـ ایرانی دانشآموزان، برحسب ابعاد سهگانۀ نگرش اسلامی ـ ایرانی، بوده است و برای نیل به این مقصود تلفیقی از روشهای تحلیل اسنادی، قومنگاری، و تحلیل محتوای کیفی به کار گرفته شده است؛ پنج مدرسه و سی دانشآموز به صورت هدفمند ...
بیشتر
هدف محققان از این پژوهش بررسی چگونگی تأثیر وجوهی از مؤلفههای برنامۀ درسی پنهان بر بعد اجتماعی هویت اسلامی ـ ایرانی دانشآموزان، برحسب ابعاد سهگانۀ نگرش اسلامی ـ ایرانی، بوده است و برای نیل به این مقصود تلفیقی از روشهای تحلیل اسنادی، قومنگاری، و تحلیل محتوای کیفی به کار گرفته شده است؛ پنج مدرسه و سی دانشآموز به صورت هدفمند (با معیار زنجیرهای شاخص) انتخاب و از ابزارهای مصاحبۀ نیمهرهنمودی، مشاهده از نوع مشارکتی، و فرم فیشبرداری استفاده شده است. تحلیل یافتهها در سه مرحلۀ کدگذاری باز، محوری، و گزینشی انجام گرفته است.
یافتههای تحقیق گویای آن است که مؤلفههای برنامۀ درسی پنهانِ بررسیشده بر بعد اجتماعی هویت اسلامی ـ ایرانی دانشآموزان در سه بعد شناختی، عاطفی، و رفتاری مؤثر بوده است و تأثیرات مذکور در دو وجه مثبت و منفی رخ داده که در قالب جداول مربوط بحث شدهاند.
مهدی سبحانینژاد؛ جواد فعلی؛ محترم قبادی
دوره 1، شماره 1 ، خرداد 1389، ، صفحه 33-61
چکیده
پژوهش حاضر به تحلیل میزان اعتماد اجتماعی ایرانیان به صاحبان مشاغل و اصناف کشور پرداخته است. روش پژوهش، توصیفی از نوع پیمایشی و نمونه پژوهش شامل 4500 نفر از ساکنین 15 سال و بالاتر مراکز استانهای کشور بوده که با روش نمونهگیری طبقهای متناسب با حجم نمونه انتخاب شدهاند. ابزار پژوهش، پرسشنامه محقق ساخته و روائی و پایائی سنجی شده بوده ...
بیشتر
پژوهش حاضر به تحلیل میزان اعتماد اجتماعی ایرانیان به صاحبان مشاغل و اصناف کشور پرداخته است. روش پژوهش، توصیفی از نوع پیمایشی و نمونه پژوهش شامل 4500 نفر از ساکنین 15 سال و بالاتر مراکز استانهای کشور بوده که با روش نمونهگیری طبقهای متناسب با حجم نمونه انتخاب شدهاند. ابزار پژوهش، پرسشنامه محقق ساخته و روائی و پایائی سنجی شده بوده است و دادههای حاصل به دو شیوة توصیفی و استنباطی تحلیل آماری شدهاند.
نتایج حاصل مبین در حال گذر بودن جامعة ایرانی و تأخر فرهنگی جامعه است به طوری که ساختهای جدید در جامعه بهوجود آمده و این ساختها با ساختهای قدیمی هماهنگی ندارند. در نتیجه کسانی که پایگاهها را اشغال کردهاند، انتظارات جامعه را به خوبی برآورده ننموده و باعث عدم پیشبینیپذیری رفتار افراد میشوند که این امر خود به بیاعتمادی بیشتر جامعه منجر میشود.